Madeira header
uk flag language  
 

Reizen naar Madeira

Deze website is geheel gewijd aan het prachtige eiland Madeira – de parel van de Atlantische Oceaan. Op deze website kunt u veel nuttige informatie vinden over het eiland, over uw reis- en verblijf op Madeira, activiteiten op Madeira, verschillende reisaanbieders vergelijken en nog veel meer...

Bekijk en vergelijk het actuele aanbod van reizen naar Madeira bij de volgende vakantie aanbieders:

Madeira ligt circa 500 km ten noorden van de Canarische eilanden en circa 600 kilometer ten westen van Marokko. Madeira vormt samen met het eiland Porto Santo (“heilige haven”), de Ilhas Desertas (“verlaten eilanden”) en de Ilhas Selvagens (“wilde eilanden”) de archipel Madeira een autonome regio van Portugal. De hoofdstad van Madeira is Funchal. Madeira is met circa 800 km2 het grootste eiland en telt ongeveer 270.000 inwoners. Porto Santo telt ongeveer 4000 inwoners. De Ilhas Desertas en de Ilhas Selvagens zijn onbewoond.

Enkele hoogtepunten op Madeira:
- Het landschap!!
- Funchal
- Machico
- Monte
- Porto Moniz
- Porto Santo
- Ecologisch Park “Parque Ecologica“
- Ribeiro Frio Parque
- Pico do Areeiro
- Curral das Freiras
- Paul da Serra
- Botanische tuinen
- Museu da Arte Moderna
- Santana
- Cabo Girão
Santana house camara lobos

Madeira is een Portugese eilandengroep die jaarlijks bezocht wordt door toeristen uit de hele wereld. Het betoverende landschap van Madeira is de voornaamste reden waarom dit eiland het hele jaar door bezoekers aantrekt. Het is omgeven door weelderige groene bergen en valleien die naadloos doorlopen in de vele wijngaarden. Het is ook een vulkanisch eiland, waardoor grillige kustlijnen en schilderachtige routes en grotten te bewonderen zijn.

Het klimaat op Madeira is mild, met warme zomers en zachte winters. Hoewel Madeira ieder jaargetijde veel moois heeft te bieden is de beste reistijd tussen april en oktober. Madeira is van oorsprong een vulkanisch eiland en is dan ook bergachtig (de hoogste berg is circa 1850m). Madeira kent vele bossen (Madeira betekent letterlijk hout) en is een kleurrijk eiland. Madeira wordt ook wel “het bloemeneiland” genoemd vanwege de vele soorten exotische bloemen die er bloeien. Zandstranden komen op Madeira niet of nauwelijks voor. Voor een strandvakantie kunt u beter het nabijgelegen eiland Porto Santo bezoeken. Wel is Madeira een wandelvakantie bestemming bij uitstek. De irrigatiekanalen (levada’s) die over het gehele eiland lopen vormen schitterende natuurlijke wandelroutes. Uiteraard kent het eiland ook veel watersportmogelijkheden zoals duiken, snorkelen, surfen en zeilen. Ook kent Madeira interessante culturele bezienswaardigheden in de talrijke authentieke dorpen.

Landschap in Madeira

Deze archipel is een echt kunstwerk en staat niet alleen binnen Europa maar over de hele wereld bekend om haar schilderachtige schoonheid. In 1999 heeft de UNESCO de laurierbossen opgemomen op de werelderfgoedljst .Madeira heeft veel aangename wandelroutes, maar ook een prachtige kustlijn met mooie vergezichten. De watertemperatuur is het gehele jaar door gematigd wat het eiland een ideale bestemmig maakt voor duiken en andere watersporten zoals surfen, zeilen en snorkelen. Bovendien zijn er tal van zeedieren in de wateren te vinden. Verschillende soorten dolfijnen en walvissen zijn te zien in de wateren rondom Madeira.

Landschap Madeira
Monte Madeira

Funchal

Toeristen die Madeira bezoeken komen meestal eerst aan in Funchal, de hoofdstad van Madeira. Funchal is onderdeel van het meest stedelijke deel van Madeira en kent een indrukwekkende mix van moderne en historische gebouwen. Funchal is bezaaid met restaurants, cafes, hotels, musea en andere toeristische attracties. Echter, door de oude architectuur, de baai, de haven en het landschap heeft Funchal haar charme behouden. De 500-jaar oude geschiedenis is tot de dag van vandaag bewaart gebleven.

Cultuur en Culinair

Het dagelijks leven in Madeira speelt zich, mede dankzij het subtropische klimaat, grotendeels buiten af. Gedurende de dag kunnen toeristen genieten wandelingen, boottochten en excursies over het eiland.Als de duisternis valt, vormen de uitgaansgelegenheden de ideale plek om met familie en vrienden bij te praten.
Door de strategische ligging is dit eiland is ook de smeltkroes van heerlijke wijn en heerlijke gerechten, zowel lokale als internationale gerechten. Er is een grote variëteit aan vissen zoals blauwvintonijn en witte marlijn. De Espetada is een vleesgerecht dat u beslist eens moet proberen. Naast de populaire Madeira wijn is ook het lokale bier Coral ook erg populair. Een vakantie op Madeira zal zondertwijfel niet alleen prachtige bezienswaardigheden onthullen, maar ook culinaire hoogtepunten.
© ToMadeira 2012 Contact Nuttige links Privacy en Voorwaarden